Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

Termékek Menü

Homokvártól az űrszondáig: CURIOCITY 5 éves

CURIOCITY
2018. 09. 09. 17:04:54
Homokvártól az űrszondáig: CURIOCITY 5 éves

Számunkra is hihetetlen, de pontosan 5 éve indítottuk útjára webáruházunkat, hogy olyan újdonságokkal, különlegességekkel lepjünk meg, amire gondolni se mernél.

CURIOCITY már az induláskor szakított a megszokásokkal. Nem elég, hogy 2013. szeptember 13-a péntekre esett, de abban az évben két péntek 13-a is volt, ráadásul a kettő között pontosan 13 hét telt el. Mégsem voltunk babonásak, és hogy miért, azt a születésünk napján készült blog posztunkban írtuk meg:), hogy más se rettegjen a péntek 13-ától.

Idén ugyan nem péntekre esett  szeptember 13-a, mi azonban három napig rendkívüli kedvezménnyel leptük meg látogatóinkat és visszatérő vásárlóinkat születésnapunk alkalmából, örülünk, hogy ilyen sokan éltek a lehetőségekkel és szerezték be mindazon játékokat és meglepetés ötleteket, melyekkel már régen szemezgettek. Ha lemaradtál róla és szeretnél kedvezményesen vásárolni nálunk, regisztrálj oldalunkra és iratkozz fel hírlevelünkre, melyekért azonnal felhasználható kedvezményben részesülhetsz, hírleveleinkben pedig további meglepetéseket tartogatunk.  

Bár mi általában játékainkról és meglepetéseinkről szeretünk beszélni, ha kíváncsi vagy, kik állnak CURIOCITY mögött, és honnan merítjük a rengeteg játék és meglepetés ötletet, olvasd tovább cikkünket és ismerkedj meg velünk közelebbről.

Mozgalmas 5 év, több száz játékkülönlegesség

Párommal, Bertalan Zsuzsannával, akivel közel két évtizedet dolgoztunk piackutatóként, arra gondoltunk, jó lenne egy olyan hely, ahol csupa olyan eredeti meglepetés ötletet, különlegességet gyűjtünk össze, amelyek tömegtermék boltokban, hipermarketekben nem kaphatóak, ha pedig mégis, nem tűnik el a polcokról, csak azért, mert kevesebben vásárolják, mint az aktuális tévéreklámos slágercikkeket.

Az azóta is vásárlóink kedvencének számító BPA mentes EQUA kulacsok és néhány egyéb hasznos ajándéktárgy után hamar rájöttünk, hogy a legizgalmasabb meglepetés ötletek a játékpiacon várnak ránk, ezért elkezdtük járni a nemzetközi kiállításokat, figyeltük a Kickstarter és egyéb közösségi finanszírozású projekteket  és böngésztük a játékokkal foglalkozó szakfolyóiratokat. Így bukkantunk első sikertermékünkre, az eredeti svéd Kinetic Sand-re, amit azóta örökmozgó homok, kinetikus homok, vagy homokgyurmaként ismerünk (és sajnos számos silány hamisítványa is napvilágot látott azóta) vagy az ujjon pörgethető műanyag lapocskára, a Flype-ra. Miközben választékunkba beválogattuk a minőségi játékkínálat számunkra legizgalmasabb darabjait, mint amilyenek a Djeco, a ThinkFun játékai vagy a Waboba labdák, évről évre újabb különlegességekkel igyekeztünk megismertetni a magyar gyerekeket és szüleiket.

Így hoztuk el 2015-ben a Crayon Rocks kavicskrétát, mellyel azóta több ezer gyerekkel szerettettük meg a rajzolást és segítettük nekik elsajátítani a helyes ceruzafogást, 2016-ban a Brainy Band társasjátékait, mellyel mindenki számára játékélménnyé varázsoltuk a matematika és angol tanulást, 2017-ben pedig a Mad Mattr kockagyárat, mellyel egyedülálló módon új értelmet nyert a gyurmázás és a legózás, építés. Közben nem feledkeztünk el a nagyobb gyerekekről és az örök gyerekekről, azaz a játékos kedvű felnőttekről. A Spiral Billard, a dákó nélkül játszható biliárd mai napig a vállalati rendezvények, szülinapi és karácsonyi bulik elmaradhatatlan kelléke, a Vortex pedig a logikai-stratégiai játékok szerelmeseit állítja újabb és újabb kihívások elé.

Játékélmény + készségfejlesztés + 100% biztonság

Bármilyen játékról legyen szó, elsődleges, hogy különleges, máshoz nem hasonlító játékélményt nyújtson. Az, hogy mindeközben milyen készségeket fejleszt már sokkal inkább azért fontos, hogy elmondhassuk neked, miért hasznos éppen ezt a játékot adni adott korban gyermeked kezébe.

Az, hogy egy játék felkelti az érdeklődésünk, nem jelenti egyből, hogy bekerülhet CURIOCITY válogatásába, sőt, ehhez szigorú tesztelési procedúrán kell sikeresen keresztül verekednie. Elsőként a gyártó által biztosított minőségbiztosítási dokumentumok alapján győződünk meg arról, hogy a felhasznált alapanyagok és technológia garantálja-e a játék biztonságos használatát. Számunkra azonban nem elegendő, hogy termékeink az amerikai vagy az európai szabványok ne legyenek veszélyesek a gyermekekre. Fontos, hogy semmilyen káros, allergén anyagot ne tartalmazzanak (pl. csak 100%-ban anti-allergén gyurmát árusítunk), lehetőség szerint ne koszoljanak, ne szennyezzék se a lakást, se a környezetet. Emellett fontos számunkra, hogy játékaink és ajándékaink szépek, tetszetősek legyenek.

Ezek után évek óta bevált recept szerint, gyerekekkel teszteljük a játékokat. A gyerekek általában minden általunk választott játékot szívesen kipróbálnak (amit nem, azt már mi magunk sem adnánk a kezükbe:), ezért szigorúbb mércét kell felállítanunk: amivel több nap múlva is szívesen játszanak, külön kérés nélkül maguktól előveszik, sőt, szívesen mutogatják barátaiknak, azokból lesznek az igazi CURIOCITY termékek. Meg fogsz lepődni: 100 termékből mindössze 4-5 állja ki az összes teszt próbáját és kerül be CURIOCITY választékába, így tulajdonképpen az évek során több ezer terméket szűrtünk ki a kedvedért, hogy nálunk már csak olyanokkal találkozz, amit mi is szívesen adnánk vagy kapnánk ajándékba.

Nincs megállás: az ő-ő-ő-rület folytatódik

A játékpiac legalább olyan elánnal ontja magából az ötleteteket és fejlesztéseket, akár a mobiltelefon és szórakoztató elektronikai ipar, éppen ezért mi sem pihenünk, hanem keressük az újabbnál újabb meglepetéseket. A Flexilight könyvjelző olvasólámpák és a könyvkanapé mellett pár napja, a világpremierrel egy időben vezettük be a Binabo-t, az egyedülálló ökoműanyag építőjátékot, melyek mind-mind kiállták a CURIOCITY próbáját, ahogyan az ősz folyamán érkező több mint száz további újdonság is, mellyel már az idei karácsonyra készülünk. Bízunk benne, hogy Neked is legalább annyira tetszenek majd, mint nekünk!

Köszönjük, hogy vásárlásaiddal, lájkjaiddal, hírleveleink és cikkeink olvasásával hozzájárultál ahhoz, hogy eljussunk ideáig. Azon leszünk, hogy a következő években is rengeteg olyan meglepetést és érdekességet hozzunk Neked, amire gondolni se mernél!

 

Gergely Ferenc

ügyvezető igazgató

Árukereső.hu