Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

Termékek Menü

Hogyan pattints össze játékot öko-műanyagból?

CURIOCITY Blog
2018. 10. 17. 00:00:00
Hogyan pattints össze játékot öko-műanyagból?

Egyszerre kemény, rugalmas, elnyűhetetlen, mégis 100%-ban újrahasznosított alapanyagokból készül, a természetben gyorsan, maradéktalanul lebomlik, és ha játszani kezdesz vele, egyszerűen nem tudsz lekattanni róla.

binabo_arboblend.jpg

Mindannyian szörnyülködünk, ha műanyag hulladékban fulladozó fókát látunk, de sokkal nehezebb nap mint nap tenni azért, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. Nem is gondolunk rá, de a PET palackok és egyéb műanyag csomagolóanyagok mellett a játékipar is több millió tonna nem lebomló műanyaggal "gazdagítja" a környezetet, révén, hogy a ma forgalomban lévő játékok 90%-a ebből készül. Arról nem beszélve, hogy az olcsó, megkérdőjelezhető minőségű távol-keleti tömegtermékek közül hányról derül ki, hogy súlyosan egészségkárosítóak is. Szerencsére egyre több innovatív játékgyártó fordul a technológiai fejlődés nyújtotta új anyagokhoz, melyek nem csak felülmúlják a hagyományos műanyagokat, de a környezetet sem károsítják.

 

 
Odafigyelsz rá, hogy környezetbarát terméket vásárolj?
Kizárólag környezetbarát terméket vásárolok
Ha kapható környezetbarát változat, akkor azt választom, még ha drágább is
Ha kapható környezetbarát változat és nem drágább, akkor azt választom
Nem érdekel, hogy egy termék környezetbarát vagy sem
 
 
 
 
 
 
Created with PollMaker

 

Mi az az Arboblend?

A német Tecnaro cég által kifejlesztett Arboblend olyan öko polimer, mely 100%-ban újrahasznosított anyagokból készül, semmilyen egészségre káros összetevőt nem tartalmaz, használat közben elnyűhetetlen, ugyanakkor a természetbe visszakerülve maradéktalanul lebomlik.

Az újrahasznosított fa hulladékból és cellulóz tartalmú anyagokból készült Arboblend ugyanúgy formázható és alakítható, akár a hagyományos műanyag. Tetszőlegesen színezhető, festhető, sőt áttetsző nyersanyag is előállítható belőle. A használat céljától függően mikroorganizmusoknak ellenálló termékek (pl. ételtároló) is készíthetők belőle, ugyanakkor víz és anaerob körülmények között 100%-ban lebomlik.

Szeretnél első kézből értesülni ehhez hasonló hírekről és 500 Ft kedvezménnyel vásárolni webáruházunkban? Iratkozz fel hírlevelünkre most! Nem spammelünk, a mi leveleinkből csak érdekességekről olvashatsz!

A feliratkozással hozzájárulok ahhoz, hogy a CURIOCITY Webáruház a nevemet és e-mail címemet hírlevelezési céllal kezelje és a részemre gazdasági reklámot is tartalmazó email hírleveleket küldjön. Bővebb információ az adatkezelésről: www.curiocity.hu/aszf

Binabo: építőjáték cukorból és fából

A szintén német TicToys játékgyártó idén nyáron forradalmian új ökojátékkal lepte meg a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. A Kickstarter német megfelelője, a StartNext közösségi finanszírozásában életre kelt Binabo építőjáték egymásba pattintható Arboblend elemekből készül és a labdától az ügyességi játékokon, állatfigurákon keresztül a praktikus használati tárgyakig (pl. kulacstartó, virágkaspó) bármit elkészíthetünk belőle. A Binabo építőelemek kellemes tapintásúak, rendkívül hajlékonyak, rugalmasak és több ezerszer össze-, illetve szétpattinthatjuk őket. És miként a műanyag buborfólia pattogtatását (ami ugye nem kicsit környezetkárosító), ezt se lehet megunni.

Kinek jut eszébe ilyen ötlet?

A TicToys története legalább olyan izgalmas, mint a játékaik. Tony Remenda, aki madridi egyetemista évei alatt egy rock zenekarban dobolt, a zenekar CD-jét egy ismeretlen, ámde annál érdekesebb ügyességi játékra cserélte. Később, visszatérve Németországba, megmutatta a játékot szobatársának, Matthias Meisternek, akivel rájöttek, hogy egy ősi latin-amerikai zsonglőr játékot tartanak kezükben, mellyel az inkák, a maják és az aztékok egyaránt szívesen játszottak, igaz ők fa helyett ellenségeik csontjait és koponyáját használták.

Bár a két fiatalember által Ticayo néven újraélesztett játék a selyemúton Japánba is eljutott, ahol a japán nők önvédelmi fegyverként használták, arról nem szólnak a krónikák, hogy XVI. században megjelent Kendemát vajon ez ihlette-e.

Tony és Matthias a Ticayo sikerén felbuzdulva megalkotta a világ első kreatív szobabumerángját és szobafrizbijét, a szintén részben Arboblendből készült Tualoopot, és a Brett-et, mely egyszerre ügyességi játék, fittnesz és rehabilitációs eszköz, hogy idén a Binabo-val lephessenek meg minket.

Nézd meg az alábbi videót, ismerd meg a Binabo-t és a TicToys környezetbarát játékait, melyek egyben remek készségfejlesztők is, legyen szó ügyességről, egyensúlyérzékről, finommotorikáról vagy kreativitásról!

Árukereső.hu