Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

Termékek Menü
Itt jársz most: > Nyitó oldal >

Híreink

Híreink

2020. 08. 04. 18:31:47 CURIOCITY

Akár sikeresen vette az első három osztályt, akár sikerült begyűjteni az első kudarcélményeket, vagy már el is ment a kedve a tanulástól, negyedikben és ötödikben új megpróbáltatások, ezzel új lehetőségek várnak gyermekedre. Cikksorozatunk következő részében is abban szeretnénk segíteni, hogyan hozhatod ki szülőként a legtöbbet gyermekedből és hogyan készüljetek az új tanévre.

2020. 07. 28. 18:30:04 CURIOCITY
Hogyan készülj az iskolakezdésre, ha másodikba vagy harmadikba megy?

Tud már olvasni, tud már számolni, de a kihívások, amik a következő tanévben várnak rá, egy életre meghatározhatják a folytatást. Gondolni se mernéd, mennyi minden múlik rajtad is, hogy az akadályokat sikerrel vegye és örömét lelje a tanulásban! Cikksorozatunk következő részében másodikba és harmadikba készülő gyerekeknek kínálunk játékos segítséget.

Iskolakezdés másodikba harmadikba készülőknek

2020. 07. 20. 18:11:03 CURIOCITY
Hogyan készülj az első osztályra?

A tanulás tényleg a játékkal kezdődik. Ha óvodás korban, játék közben elsajátította gyermeked az összes készséget, képességet, amire az iskolában szüksége lesz, jó eséllyel sikerélménye lesz az első napoktól. A hiányzó képességek, részképességek azonban komoly akadályokat jelenthetnek és elvehetik gyermeked kedvét az iskolától. Cikkünkkel segíteni szeretnénk, hogy a legtöbbet hozhasd ki gyermekedből!

Ha gyermeked még nem megy is iskolába, akkor is érdemes elolvasnod, előbb-utóbb szükséged lesz rá. Ha pedig már másodikba, harmadikba stb. készül, kövesd posztjainkat, mert hamarosan folytatjuk cikkünket!

Iskola kezdés, hasznos tanácsok első osztályba készülőknek

2020. 04. 19. 09:30:04 CURIOCITY Blog
Mit tegyél, ha rosszalkodik a gyerek „karantén” idején?

Hetek óta össze vagytok zárva, egyszerre kell anyának / apának, pedagógusnak, virológusnak, pszichológusnak lenned, a gyerkőcök pedig ha akarod, ha nem, előbb-utóbb elszabadulnak. Mihez kezdj, ha nem működnek a jól bevált receptek, a feszültség a tetőfokára hág és úgy érzed, semmi sem segít?

Mit tegyél, ha rosszalkodik a gyerek?

2020. 04. 15. 10:02:09 CURIOCITY
Szórakoztató, cuki és hasznos: Learning Resources Fejlesztőfüzetek (ingyenesen letölthető)

Óvodás, kisiskolás gyereked van? Szeretnéd, ha tartalmasan töltené a kényszerű otthonlétet és nem mindig a számítógép vagy az okoskütyü képernyőjét bámulná? A készségfejlesztő játékairól világhírű Learning Resources pedagógusai több tucat fejlesztőfüzetet készítettek és tesznek elérhetővé a világ minden pontján. Mint a márka hivatalos magyarországi forgalmazói elsők között kínáljuk a bájos és szórakoztató foglalkoztatók magyar változatát, melyek mindegyike ingyenesen letölthető.

Otthoni tanulás, készségfejlesztés játékosan a Learning Resources ingyenesen letölthető foglalkoztató füzeteivel

2020. 03. 20. 12:55:49 CURIOCITY Blog
Mivel játsszon, ha nem lehet kimozdulni? 5 tipp ovis gyerekeknek

Bezárt az ovi, neked pedig otthonról kell dolgoznod? Összegyűjtöttünk 5 remek ötletet játék szakértőinkkel, amivel nem csak lefoglalhatod gyermeked, de remek készségfejlesztők is.

Otthoni játékötletek ovis gyerekekkel (Learning Resources, Mad Mattr, Kinetic Sand, Brainy Band)

2020. 03. 17. 17:15:14 CURIOCITY Blog
Hogyan éld túl az óvodabezárást? 10 hasznos tipp távmunkában edződött szülőktől

Az óvodák és iskolák kényszerű bezárása új kihívást jelent minden szülő és gyerek számára. Távmunkában tapasztalt szülőként összegyűjtöttem 10 hasznos tippet, hogy ne kergessen őrületbe a kényszerű otthonlét, és hasznosan kösd le gyermeked fölös energiáit.

Hogyan éld túl az óvodabezárást

2020. 03. 20. 12:40:07 CURIOCITY Blog
Hogyan éld túl az iskolabezárást? 10 életmentő ötlet iskolás gyerekekhez

Bepánikoltál, mihez kezdesz iskolás korú gyermekeddel? Távmunkában tapasztalt szülőként összegyűjtöttem 10 hasznos tippet, hogyan rendezhetitek át életeteket és hogyan élvezhetitek ki mindannyian az új helyzet lehetőségeit.

Otthoni tanulás praktikus ötletek

2020. 01. 14. 18:40:24 CURIOCITY
Miért kellene fejleszteni a gyerekeket, ha minket se fejlesztett senki?

Nap mint nap könyvek, cikkek, posztok garmadája jelenik meg és komplett iparágak épülnek a minden szülőben ott munkáló „sikeres és boldog gyereket szeretnék” vágy köré, miközben legtöbbünk, aki ma gyereket nevel, sosem hallotta, hogy őt valaha „fejlesztették” volna. Tényleg ennyire nagy a baj a ma felnövő generációval, vagy ennyire elfelejtettek a szülők gyereket nevelni, vagy mint annyi mindent, ezt is túlaggódjuk?

2019. 12. 08. 20:20:28 CURIOCITY + Fontanus Központ
Hogyan fejlesztik a társasjátékok gyermeked képességeit?

Ha olyan társasjátékot keresel, amelynek nem csak örülni fog gyermeked és bármikor szívesen játszik, hanem olyan képességeit is fejleszti, amelyek hasznos segítséget jelentenek a tanulásban, iskolai előmenetelben, olvasd el a Fontanus Központ csapatával közösen írt cikkünket!