Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

Szórakoztató, cuki és hasznos: Learning Resources Fejlesztőfüzetek (ingyenesen letölthető)

CURIOCITY
2020. 04. 15. 10:02:09

Óvodás, kisiskolás gyereked van? Szeretnéd, ha tartalmasan töltené a szabadidőt és nem mindig a számítógép vagy az okoskütyü képernyőjét bámulná? A készségfejlesztő játékairól világhírű Learning Resources pedagógusai több tucat fejlesztőfüzetet készítettek és tettek elérhetővé ingyenesen a világ minden pontján. Mint a márka hivatalos magyarországi forgalmazói sok-sok bájos és szórakoztató foglalkoztató magyar változatát is elkészítettük, melyek mindegyike ingyenesen letölthető az alábbi linkeken.

Szórakoztató, cuki és hasznos: Learning Resources Fejlesztőfüzetek (ingyenesen letölthető)

Szülőként bármikor megtapasztalhatjuk, milyen kihívás, amikor unatkozik gyermekünk, vagy pótcselekvésként bámulja a tévét, nyomkodja a kütyüt. 

A Learning Resources minden játékát fejlesztőpedagógusok és oktatási szakemberek közreműködésével fejlesztik. Tudásukat és kreatív energiáikat azonban nem csak játékok és oktatási segédeszközök fejlesztésére használják, hanem rengeteg foglalkoztatófüzetet is összeállítottak különféle tematikákban, melyeket az otthoni játékos tanulás elősegítése érdekében világszerte ingyenesen letölthetővé tettek a COVID idején. CURIOCITY-ben számos ilyen fejlesztőfüzet magyar változatát tettük közzé rendszeres látogatóink számára.

De érdemes időről időre ellátogatnod oldalunkra, mert a letölthető foglalkoztatók választéka folyamatosan bővül. Görgess lejjebb és a rövid ismertetőkből megtudhatod, elsősorban milyen korosztálynak ajánljuk a foglalkoztatót, illetve milyen készségeket fejleszt.  

Érzelmi intelligencia fejlesztő ananász foglalkoztató készlet

 

Nagykövetünk Sárosdi virág készítette ezt a remek érzelmi intelligencia fejlesztő foglalkoztatót, mely a Learning Resources ananászos játékán alapul. Fedezzétek fel a különböző érzelmeket kifejező arckifejezéseket, rajzoljátok le őket. Ovisoknak, kisiskolásoknak egyaránt jó móka!

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető kifestő, szinező

 

 

 

Dobd fel a vakációt ezzel a 7 oldalas nyári színezővel, benne nyári életképek, tengeri állatok, tündér és vicces űrlények! A színezőt elsősorban ovisoknak ajánljuk, de kisiskolások számára is hasznos időtöltés lehet, akár ötletgyűjteményként szabadkézi rajzoláshoz.

 

 

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető ovisoknak, iskolai előkészítő

 

 

 

Igazi csemegével lepünk meg. Ez a nyolc oldalas foglalkoztató rengeteg izgalmas dolgot tartogat az amerikai palacsintához, azaz a pancake-hez kapcsolódóan. Színező, szórakoztató feladványok és egy bárki által könnyen elkészíthető pancake (amerikai palacsinta) recept is vár rád. Ovisoknak és kisiskolásoknak egyaránt ajánljuk. Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető ovisoknak, iskolai előkészítő

 

 

 

Készíts fűzős játékot húsvétra. Ovisoknak és kisiskolásoknak egyaránt jó móka. Nyomtasd ki, színezd ki kedved szerint (vagy használd a már kész változatot), vágd körbe és ragaszd kemény kartonlapra, lyukaszd ki a bejelölt helyeken és fűzz át rajta fonalat, zsineget.

 

 

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető ovisoknak, iskolai előkészítő

 

 

 

Ovisoknak és kisiskolásoknak egyaránt ajánljuk ezt a három oldalas színezőt és foglalkoztatót a húsvét jegyében.  

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető ovisoknak, iskolai előkészítő

 

 

 

Középsős és nagycsoportos ovisoknak ajánljuk ezt a részben iskolai előkészítőnek is használható 4 oldalas foglalkoztatót, amely a formák, alakzatok felismerését, a rajzolást és színezést (vonalon belül maradást) segíti.  Szülőként pedig azt is megtudhatod, hol szorul esetleg fejlesztésre gyermeked.  

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető ovisoknak, iskolai előkészítő

 

 

 

Középsős és nagycsoportos ovisoknak ajánljuk ezt a részben iskolai előkészítőnek is használható 12 oldalas foglalkoztatót, amely a formák, alakzatok felismerését segíti. A kvíz jellegű feladatokkal gyakorolhatja gyermeked a formák és elhelyezkedési irányuk felismerését, ami később az írás-olvasáshoz elengedhetetlen készség lesz. Szülőként pedig azt is megtudhatod, hol szorul esetleg gyermeked fejlesztésre.  

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető matematika kisiskolásoknak

 

 

 

Kisiskolásoknak 1-4 osztályig ajánljuk ezt a 12 oldalas foglalkoztatót, amely segít az összeadás és kivonás alapjainak megértésében, gyakorlásában, de nagyobb gyerekek többjegyű számokkal történő műveleteket is gyakorolhatnak vele (a füzetben található nehezebb feladatok harmadik és negyedik osztályos gyerekeknek is kihívást jelentenek).

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető formák, alakzatok ovisoknak

 

 

 

Ovisoknak már 3 éves kortól ajánljuk ezt a 12 oldalas foglalkoztatót, amely segít a formák és színek felismerésében, használatában (a füzetben található nehezebb feladatok középső és nagy csoportosok számára is kihívást jelentenek). Kiváló előkészítő az írás-olvasáshoz és a matematika tanuláshoz egyaránt.

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető számolás alapjai ovisoknak

 

 

 

Kisebb ovisoknak ajánljuk ezt a 4 oldalas foglalkoztatót, amely segít a számfogalom kialakításában és a számok megismerésében.

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető matematikai alapjai ovisoknak

 

 

 

Ez a 4 oldalas foglalkoztató ovisoknak és kisiskolásoknak készült, segít az összeadás-kivonás, illetve a szorzás-osztás alapjainak megértésében. A példák alapján folytathatjátok további, egyre nehezebb feladatokkal. 

 

Learning Resources fejlesztőfüzetek ingyenesen letölthető matematika kisiskolásoknak nagycsoportosoknak

 

 

 

Nagycsoportosok és első osztályosok számára ajánljuk ezt a 12 oldalas foglalkoztatót. Segíti 1-től 20-ig a számok megismerését, leírását és a számfogalom kialakítását.

 

 

 

A Coding Critters tanítható robot kutyus, robot nyuszi, robot cicus és robot dínó 4 éves kortól segíti a logikus, előrelátó gondolkodás fejlesztését. Ez a 4 oldalas színező és fejlesztőfüzet bepillantást enged a Coding Critter világába.

 

 

 

 

Színezés és számolás ebben a 2 oldalas foglalkoztatóban. Középsős és nagycsoportos ovisoknak kiváló. Segíti a számfogalom kialakulását illetve az összeadás alapjainak megértését.

 

 

 

 

 

 

Mindenki imádja a dinoszauruszokat. Ez a 6 oldalas színező és fejlesztőfüzet pontösszekötős és tangramos játékot tartalmaz. A tangramhoz nem csak színes papírt használhatsz, de használhatsz hozzá gyurmát is.

 

 

 

 

 

Az írás-olvasás gyakorlása soha nem volt ilyen élvezetes. Ebben a 12 oldalas foglalkoztatóban nem csak a betűk és szavak felismerését, leírását gyakorolhatod izgalmas és változatos feladatok segítségével, hanem rengeteg érdekességet tanulhatsz az állatokról.

 

Az oldal tetejére