Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

Zene, ritmus, játék hangszerek

A játék hangszerek segítik a nyelvi készségek és kommunikációs képességek fejlődését, ezáltal a nyelvi fejlődés kulcselemei. A játékhangszerek remek eszközök a ritmusérzék kialakításához és fejlesztéséhez.
Nem utolsó sorban a ritmusos tevékenységek és játékok szórakoztatóak és interaktívak, ezáltal a gyerekek szívesen vesznek részt bennük.

Rendezés:

Fa tojás marakas - Maracas - Djeco

2.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Csörgődob - Tambourine - Djeco

5.960 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Síp - Djeco

2.760 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Bongo dob - Bongo - Djeco

9.960 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Answer Buzzers nyomógombok kvízekhez

10.490 Ft
Hamarosan 2024. április 29-i hét

Hangszer szett - Musical carnaval - Djeco

13.990 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

A zene a gyerekek számos képességének, részképességének fejlődését támogatja, ezért is nagyon fontos, hogy a zene része legyen mindennapjainknak. Az alábbiakban összegyűjtöttünk - a teljesség igénye nélkül -, hogy melyek is azok a területek, melyek fejlesztésére hatással van a zene, a zenélés.

Kommunikációs készségek kialakulása: Bár beszélni nem tud, a csecsemő is érzékeli a hangokat és a ritmust. A szülővel való nonverbális kommunikáció alapját jelentik, ami érzéseket, hangulatokat közvetít a babának, ily módon segít megerősíteni a szülőkkel való kapcsolatot. 

Kognitív fejlődés: A zene tanulása és gyakorlása fejleszti a kognitív készségeket. A ritmusok, hangok és zenei szerkezetek megértése fejleszti a gondolkodást, a memóriát és a problémamegoldó készségeket.

Nyelvi fejlődés: A zenehallgatás és a dalszövegek megértése hozzájárul a szókincs bővítéséhez és a nyelvi készségek fejlődéséhez.
A rímek, a nyelv ritmusának "megtanulása" segítik a nyelvi fejlődést.

Érzelmi fejlődés: A zene fontos kifejező eszköz, amellyel a gyerekek szavak nélkül is kifejezhetik érzéseiket és megérthetik saját és mások érzéseit. A zene egyúttal segít a stressz csökkentésében és az érzelmi kiegyensúlyozottság elérésében.

Kreativitás fejlődése: A zenélés, éneklés ösztönzi a kreativitást. A gyerekek kísérletezhetnek a hangszerekkel, vagy akár saját énekhangjukkal, de akár saját zenét komponálhatnak, dalszöveget írhatnak, melyekből nem biztos, hogy világsláger lesz, de alkottak valamit, ami csak az övék.

Szociális fejlődés: A zenekarban vagy kórusban való részvétel segíti a gyerekeket, hogy megtanuljanak csapatban alkotni, dolgozni. A zene elősegíti közösségi kapcsolatok kialakítását, valamint az empátia kialakulását, fejlesztését.  A közös zenélés élménye összeköti az embereket, akár életre szóló barátságok, kapcsolatok születnek.

Motoros készségek: Játszani egy vagy több hangszeren elősegíti mind a finommotoros, mind a nagymotoros készségek fejlődését. A ritmusok követése, a zenére való reagálás (tánc)  javíthatja a koordinációt.

Önbizalom: A zenei teljesítmények (pl.: akár egy családi körben, iskolában vagy nagyobb közönség előtt történő fellépés) növelhetik a gyerekek önbizalmát. A sikerélmények és a pozitív visszajelzések mind-mind elősegítik a gyerekeket, hogy magabiztosabbakká váljanak.

Kultúrák megismerése, általános műveltség: A zene lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy megismerjék különböző kultúrák zenei hagyományait és azok jellegzetességeit, a zenén keresztül adott ország, nép, népcsoport történelmét, kultúráját, ami segíthet az interkulturális érzékenység kialakításában.

A zenetanulás és a zenével kapcsolatos tevékenységek hozzájárulhatnak a gyerekek széleskörű fejlődéséhez, és segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozottabb, kreatívabb és szociálisan érettebb emberekké váljanak. Az iskolai zeneórák, zeneiskolák vagy egyszerűen a családi zenehallgatás mind hozzájárulhatnak a gyerekek zenei neveléséhez és fejlődésükhöz. Játék hangszer kínálatunkkal szeretnénk megadni az első lépéseket a zene megszerettetéséhez, hogy majd a későbbiek során zenekedvelő, boldog és kiegyensúlyozott felnőttekké váljanak.

Az oldal tetejére