Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

Hogyan figyelj jobban?

CURIOCITY
2024. 05. 14. 17:24:00

Tényleg olyan rohamosan romlik a figyelmünk, hogy már az aranyhalak is beelőznek minket? Tényleg drasztikusan növekszik az ADHD-s gyerekek aránya? Neked is nehezedre esik mindenre odafigyelni? Összeállítottunk neked egy átfogó figyelemfejlesztő programot, amelyet saját magad és gyermeked, unokád is remekül hasznosíthat!

Hogyan figyelj jobban?

Felgyorsult világunkban ezerszer annyi impulzus, inger ér minket, mint akár 100 évvel ezelőtt. Minden zenél, csipog, berreg, zúg köröttünk. Hirdetések bombáznak minket tévéből, rádióból, az utcán vagy az internet böngészése közben. Mobiltelefonnal a kezünkben kelünk, fekszünk, étkezünk, közlekedünk, és bármit félredobunk, ha sms-ünk, emailünk vagy chat üzenetünk érkezik.

Az emberi agy, amely több tízezer éves fejlődés során jutott el mai szintjére, koránt sincs felkészülve arra, hogy ilyen mennyiségű információt dolgozzon fel, nem csoda, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben mindannyian szembesülünk figyelemzavarral és bizony jól érezzük, hogy gyermekeink figyelme is sokkal nehezebben fókuszálható huzamosabb ideig egy dologra.

Az ugyan nem igaz, hogy az aranyhalaknál is rosszabb lenne a figyelmünk, ezt a hiedelmet egy Microsoftnak titulált kutatás terjesztette el egy évtizeddel ezelőtt. Ilyen kutatás valójában sosem készült, ám a médiavisszhangja olyan erős volt, hogy a mai napig hivatkoznak rá, néha még szakemberek is.

Az sem igaz, hogy a gyermekek többsége ADHD-s lenne. Statisztikák szerint a 2-17 éves korosztály 6-8%-át diagnosztizálják ténylegesen ADHD-vel, akiknek szakemberek segítségére és különféle terápiás eljárásokra van szüksége ahhoz, hogy fel tudjanak zárkózni kortársaikhoz. Szerencsére a gyerekek többségénél, akiknél kisebb-nagyobb mértékben megjelennek a figyelemzavar és a hiperaktivitás tünetei, de nem ADHD-sok, a szülői odafigyelés, a figyelem koncentrációt elősegítő körülmények és életmód kialakítása jelenti a megoldást.

Segítünk a figyelem, koncentráció fejlesztésében

Átfogó kutatómunkával összeállítottunk egy 13 pontból álló programot, amelyben végigvesszük az összes olyan szempontot, amely fontos lehet ahhoz, hogy minél inkább tudj te magad is egyazon dologra fókuszálni figyelmedet és miként segítheted elő, hogy gyermeked, unokád is elsajátítsa ezt a képességet.

Letölthető 13 oldalas kiadványunkból megtudhatod többek között:

  • hogyan működik a fókuszált figyelem a legfrissebb kutatások szerint?
  • miért olyan könnyű kizökkenteni agyunkat és miért olyan fárasztó a kitartó figyelem?
  • mi minden zavarhatja meg a figyelmedet, amire akár gondolni se mernél
  • mi az a 13 dolog, amellyel elősegítheted, hogy figyelmed egyre hosszabb ideig tud egyazon dologra koncentrálni?
  • Bónusz: kapsz tőlünk egy kifejezetten figyelemfejlesztés céljára kialakított napi tervezőt is, amellyel megtudhatod mi hat leginkább a Te figyelmedre (illetve gyermekedére / unokádéra) és napról napra, hétről hétre fejlesztheted koncentrálókészségedet.

Kiadványunkat a kosárra kattintva tudod letölteni, jelképes 890 Ft-os díjért.

Kosárba

Cikkben található kép a www.freepik.com oldalról származik.

Az oldal tetejére