Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

Tanuláshoz

A tanulás a játékkal kezdődik. A kisgyermek játék közben tanulja meg az összes olyan dolgot, sajátítja el az összes olyan készséget, amelyre későbbi élete során szükség lesz. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, mivel játszik féléves, egy éves, két éves, három éves korában, vagy ovis korban. De később, az iskolai tanulás mellett is sokat segíthetnek a játékok abban, hogy a tanulás ne monoton ismétlés, magolás, biflázás legyen. Nézz körül, mennyi játékot és ajándék ötletet válogattunk, amelyek minden korosztály számára élvezetessé teszik, vagy hasznosan segítik a tanulást! 

Ha konkrét fejlesztési terület szerint keresel játékot, kattints ide  Fejlesztő játékok fejlesztési terület szerint >>>

Rendezés:

Botley 2.0, programozható padlórobot

35.690 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

DJECO Eduludo Additions - Összeadás

6.130 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

EQUA BPA mentes kulacs - Plain grey

4.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

EQUA BPA mentes kulacs - Playground

4.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

EQUA BPA mentes kulacs - Safari

4.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

EQUA BPA mentes kulacs - Plain black

4.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

EQUA BPA mentes kulacs - Unikornis

4.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

EQUA BPA mentes kulacs - Dinós

4.190 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Crayon Rocks - Kavicskréta (muszlin 8)

3.690 Ft
Átmenetileg nem rendelhető

Miért hasznosak a játékok a tanulásban? 

A játékok számos módon járulnak hozzá a gyerekek kognitív, szociális és érzelmi fejlődéséhez, és számos tanuláselmélet és tanulási módszer hangsúlyozza a játékos tanulás előnyeit. 

  1. Motiváció és érdeklődés: A játékok természetüknél fogva vonzóak és élvezetesek, így kézenfekvő, hogy a gyerekek sokkal motiváltabbak a tanulásra, ha játékos környezetben teszik azt. A játékok növelik az érdeklődést az adott témával kapcsolatban, új megközelítésbe helyezik azt.

  2. Kreativitás fejlesztése: A játékok lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy kreatívan gondolkodjanak, problémákat oldjanak meg, és saját módszereikkel tanuljanak. Különböző játékok különböző készségeket fejlesztenek, ezekről rengeteg hasznos informácikót találsz oldalunkon.

  3. Szociális készségek: A játékok egy része csoportos tevékenység (pl. társasjátékok, sorversenyek, közös alkotás), amely lehetőséget ad a gyerekeknek az együttműködésre, a társas kommunikációra és az esetleges konfliktusmegoldásra. Ezek a készségek alapvető fontosságúak a mindennapi életben, ami a játékok segítségével kiválóan fejleszthető.

  4. Gyakorlat és tapasztalat: A játékok lehetőséget nyújtanak a gyakorlásra és a készségek fejlesztésére, anélkül, hogy annak bármi kockázata lenne. A játék közbeni gyakorlás segít megerősíteni az új ismereteket és készségeket, legyen az a szorzótábla, ecsethasználat vagy éppen robot programozás.

  5. Önálló tanulás: A játékos tanulás arra ösztönzi a gyerekeket, hogy saját maguk fedezzék fel a világot, kutassanak, kísérletezzenek, mindezt saját tempójukban. Ez hozzájárul az önálló tanulás képességének kialakulásához, fejlődéséhez.

  6. Kényszer nélküli tanulás: Az iskolai környezet akarva akaratlan nyomás alá helyezi a gyerekeket. Szabályoknak kell megfelelniük és teljesíteniük kell a pedagógus által kitűzött elvárásokat. Játék közben nem nehezedik ilyen nyomás a gyerekekre, ami csökkenti a stresszt és segít a pozitív tanulási élmények kialakulásában.

  7. Hosszú távú emlékezet: A játékos tevékenységek segítenek abban is, hogy megszerzett ismeretek és készségek hatékonyabban raktározódjanak el a hosszú távú emlékezetben, elsősorban a játékélmény érzelmi töltetének köszönhetően.

Nem véletlen, hogy fejlett oktatási rendszerekben egyre több iskola és oktatási intézmény alkalmaz játékos tanulási módszereket. Webáruházunkban egyedülállóan széles választékot találsz tanulásban használható, tanulást segítő játékokból.

Az oldal tetejére