Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

4.790 Ft
500 Ft azonnali kedvezmény regisztrációért
Ingyen szállítás 40.000 Ft-tól
5% Törzsvásárlói kedvezmény 60.000 Ft vásárlás felett

Megnéznéd? Kipróbálnád? Személyesen vennéd át? Látogass el bemutatótermünkbe!

CURIOCITY Bemutatóterem, átvevőpont Budafoki út 31.

(Kattints a képre, nézd meg a videót, mi mindennel várunk!)

Címünk: XI. Budafoki út 31. 

Nyitva tartás: H-P 10-18 óráig

Trafficars - Előzz a számokkal!

Elérhetőség: Átmenetileg nem rendelhető
Szerezhető CC pontok: 96
Várható szállítási díj: 1.190 Ft

Megelőznéd a többieket matekból? Száguldj a Trafficars kártyajátékkal!

A Brainy Band legújabb autóskártya játékában a szó szoros értelmében sorozatban előzheted a többieket, ráadásul mindjárt háromféleképpen! A legokosabb autóskártya, amivel valaha is találkoztál, és amelyben nem a lőerők számítanak.

4.790 Ft
Kedvenceim közé teszem

Ismerkedj meg vele közelebbről!

A Trafficars kártyajátékban autós számkártyákkal játszhatsz izgalmas társasjátékokat, miközben rutinszerűen elsajátíthatod a kétjegyű számokkal való műveletek csinját-bínját. Az autóskártyákon 1-től 50-ig terjedő számok láthatóak különféle speciális kártyák kíséretében, mint amilyen a mentő és rendőrautó vagy a vontatójármű.

Memóriajáték egy kicsit másképpen

Ezt a játékot akár 5 évesekkel is játszhatjátok.

A kártyákat a hagyományos memóriajáték szabályai szerint rakjátok ki az asztalra hátlappal felfelé. A játékosok életkora és matematikai tudásszintje mentén választhattok, hány kártyával és milyen számkörben játszotok, illetve, hogy használjátok-e a speciális kártyákat. Kisebbekkel játszhattok csak 1-től 25-ig terjedő kártyákkal, a nagyobbakkal akár az egész paklit felhasználhatjátok a speciális kártyákkal együtt.

A játékosok egymás után következnek, ám a hagyományos memóriajátékkal ellentétben nem képpárokat kell megjegyezniük, hanem a felfordított lapok közvetlen számszomszédait. A soron lévő játékos felfordít két általa választott kártyát. Ha a kártyán látható számok egymás szomszédjai (pl. 10 és 9), akkor egy harmadik kártyát is felfordíthat. Addig fordíthatja fel a kártyákat, amíg olyat nem talál, ami nem számszomszédja a már felfordítottaknak. A számoszédokat begyűjti, az utolsó (nem számszomszéd) lapot pedig visszafordítja. 

Ha a felfordított két kártya nem egymás közvetlen számszomszédjai (pl. 10 és 22), a kártyákat szintén vissza kell fordítani és a következő játékos folytatja.

A játéknak akkor van vége, ha az asztalon maradt kártyákból már nem lehet számsort kialakítani. A legtöbb kártyát begyűjtő játékos nyer.

Előzz!

Ezt a játékot 7 éves (első osztályos) kortól ajánljuk.

A játék során a kártyákat növekvő sorrendben kell az asztalra helyezni. Nem kell, hogy egymás közvetlen számszomszédjai legyenek (pl. 5, 6, 7, 8), de balról jobbra növekvő sorrendben kell kirakni őket (pl. 5, 7, 12,19). A játékosok egymás után következnek, és miközben a soron lévő játékos igyakszik megszabadulni kártyáitól, az őt követő játékos arra vár, hogy előzhessen, azaz kijátszhassa a saját kártyáját. Ha ez sikerül, ő következik.

A kört kezdő játékos felfordítja a saját paklija tetején lévő kártyát és középre rakja. Ezután a kezében lévő lapokból a felcsapott kártyától jobbra (ha a száma nagyobb) vagy balra (ha a száma kisebb) helyezheti azt. Ezzel az első játékos elkezdte a sort.
Ha az éppen soron lévő játékost követő (aki most „előzhet”) nem tud kártyát tenni, a soron lévő játékos egy következő kártyát is kirakhat az asztalon lévő kártyáktól jobbra vagy balra, mindaddig, amíg a sorban utána következő nem tud előzni. A kártyákat csak előre megállapodott ideig lehet kirakni (pl. 3 másodperc). Ezáltal minden játékosnak korlátozott idő áll rendelkezésre a gondolkodásra. Minden kirakott kártyának nagyobbnak kell lennie, mint a jobb szélső,vagy kisebbnek, mint a bal szélső kártya. Így a növekvő sorrend könnyen nyomon követhető.

Az „Előzni készülő” játékosnak ezalatt meg kell akadályoznia, hogy a soron lévő játékos a saját kártyáit rakhassa le. Ehhez olyan kártyát (vagy kártyákat) kell találnia a saját lapjai között, amelyeket a már lerakott kártyák és a soron lévő játékos által utolsónak lerakott kártya közé tud beszúrni. Ha észreveszi a lehetőséget, hangosan felkiált: „Előzés!”, és a saját kártyáját (vagy kártyáit) a megfelelő helyre szúrja be. Ezután ő következik és igyekszik minél több kártyájától megszabadulni úgy, hogy a sor elejére vagy a végére rakja, míg az utána következő meg nem előzi.

A játék nyertese az lesz, aki elsőként tudja kijátszani az összes kártyáját. 

Csúcsforgalom

A nagyobbaknak (8 éves kortól), és felnőtteknek igazi agytornát és taktikai kihívást jelent ez a játékváltozat.

Az autóskártyákat itt három sorban kell egymás után helyezni, mintha csak egy háromsávos úton haladnának, ahol éppen forgalmi dugó alakult ki. A cél az, hogy megelőzd a többi játékost és előrébb kerülj a sorban.

Az összekevert kártyapakliból  minden játékos 10-10 lapot kap, három lapot pedig csapjatok fell egymás alá, amelyek a kiinduló kártyák lesznek. A játákosok egymás után következnek, az éppen soron lévő játékosnak pedig két célt kell egyidejűleg teljesítenie:

1. Minél több kártyától kell megszabadulni a "Növekvő sorrend" szabály szerint. Azaz olyan kocsisorba kell elhelyezni a kártyáit, amelyben a lerakott kártya száma nagyobb, mint az előtte lévő autóé.

2. El kell kerülnie a büntetőkártyát a „túl hosszú kocsisor” vagy a „túl kicsi kártya kijátszása” miatt. Ha a kártyáját csak olyan sorba tudja letenni, amelyikben már négy kártya található, büntetésként fel kell vennie az összes kártyát az adott sorban, a saját kártyja pedig az első helyre lép.  Ha a kártyái túl kicsik ahhoz, hogy bármely sorba lerakhassa, az általa kiválasztott sorból fel kell szednie az összes kártyát, a kezében lévő legkisebb kártyát pedig ugyanebben a sorban az első helyre kell tennie.

A játékot különböző speciális kártyák teszik izgalmassá, melyeknek begyűjtése azonban dupla büntetőpontot ér.

A nyertes az lesz, aki a legkevesebb, aki a játék végén a legkevesebb büntetőpontot gyűjtötte be.

Kíváncsi vagy az itt bemutatott játékok részleteire? Olvasd el a játékszabályt >>>

Milyen készségeket fejleszt a Trafficars társasjáték?

A Trafficars kártyajáték azon túl, hogy remek szórakozás minden korosztály számára, kiváló segítséget nyújt az általános iskolai, alapszintű matematikai ismeretek elsajátításához.

  • kétjegyű számok ismerete és használat
  • memória
  • számsorozatok és számközök felismerése és gyakorlati alkalmazása
  • kombinációs készségek

Mindemellett a Trafficars remekül fejleszti a gyors gondolkodási készséget és a koncentráló képességet.

Legyen mindenki számára élmény a tanulás!

A The Brainy Band egyedülálló társasjáték család, melyek mindegyike az orosz fejlesztő pszichológus, Szergej Parkhomenko találmánya. Szergej, aki korábban vállalatok számára tartott fejlesztő tréningeket, saját gyermeke iskolába menetelekor kezdett olyan készségfejlesztő módszerek kidolgozásába, melyekkel a tanulás és a különböző készségek rutinszerű elsajátítása szórakoztató élménnyé válik, kötelező és kényszerű feladatok sorozata helyett.

Valamennyi The Brainy Band játék olyan újszerű megközelítést kínál a matematikai ismeretek elsajátítása és újabban az angol tanulás terén, amellyel képességeitől függetlenül minden gyerek sikereket érhet el. Az ügyesebbek pedig csúcsra járathatják tudásukat, új készségekkel és rutinnal vérteződhetnek fel.

Nézd meg a The Brainy Band többi játékát CURIOCITY-ben! >>>

Termékinformációk

Gyártó: Sergey Parhomenko Vállalat, Oroszország

Forgalmazó: Europában forgalmazza a The Brainy Band OÜ., Észtország. Magyarországon forgalmazza a CURIOCITY Kft.

Származási hely: Észtország

négyszögletű kártyák 

Az oldal tetejére