Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

10 tipp: Hogyan vásárolj játékot, ajándékot karácsonyra internetről?

CURIOCITY
2023. 10. 25. 11:54:00

Tudod már, kinek mit adsz ajándékba karácsonyra? Azt is tudod hol veszed meg? Hoztunk 10 hasznos tippet a karácsonyi vásárláshoz, hogy a lehető legkevesebb utánjárással, kedvező áron és biztosan azt add ajándékba, amit szeretnél.

10 tipp: Hogyan vásárolj játékot, ajándékot karácsonyra internetről?

Sokan sokféleképpen gyűjtenek ötleteket, és szerzik be a karácsonyi ajándéknak valót. Van, aki heteken át boltról boltra, bevásárlóközpontról bevásárlóközpontra jár, van, aki az intenten böngészik éjszakába nyúlva és van, aki a kettőt kombinálja: megnézi a boltban, majd megrendeli az interneten.

Az internetes vásárlás azonban kornátsem kockázatmentes. Talán már neked is voltak kedvezőtlen tapasztalataid, vagy ha nem, bizonyára hallottál rémtörténeteket rokonoktól, ismerősöktől. Amikor a rendkívül kedvező(nek tűnő) vétel késve, vagy sosem érkezik meg. Amikor valami egészen mást szállítanak, mint amit rendeltél. Amikor kiderül, hogy a termék nem működik, vagy nem azt tudja, de nem éred el a webshopot, nem tudsz hol reklamálni, vagy nem tudod érvényesíteni vásárlói jogaidat. Bár CURIOCITY Webáruházat is ideértve, nagyon sok megbízható webáruháztól rendelhetsz kedvező feltételekkel, az interneten se szeri se száma azoknak az oldalaknak, melyekkel kellő körültekintés hiányában könnyen pórul járhatsz. De még a legmegbízhatóbb webáruházak esetén is érhet meglepetés, ha nem olvasod el a fontos információkat, nem fogadod meg a neked szóló tanácsokat. Évtizedes tapasztalatunkat felhasználva összegyűjtöttünk neked 10 olyan hasznos tanácsot, amelyet, ha megfogadsz, elkerülheted a csalódásokat.

1.       Csak megbízható helyről rendelj!

Nem minden az, aminek látszik. A tetszetős külsejű, vonzónak tűnő webáruházról pillanatok alatt kiderülhet, hogy egy külföldön bejegyzett garázscég, amelynek még telefonszáma sincs. Éppen ezért, ha első alkalommal rendelsz valahonnan, mindig győződj meg a következőkről:

  • ki üzemelteti a webshopot (impresszumban, ÁSZF-ben szerepeltetni kell),
  • mióta működik,
  • vannak-e oldalán vásárlói visszajelzések és ajánlások (ezek közül is az Árukereső, a Facebook és a Google ajánlások a leginkább mérvadók, mivel ezek közül nem távolíthatók el az esetleges negatív visszajelzések)
  • van-e közösségi média oldala és mennyire aktív (ha fél évvel ezelőtti az utolsó poszt, valószínűleg nem túl aktív a Webáruház)
  • van-e feltüntetve magyarországi telefonszám, e-mail cím (megfontolandó olyan helyről rendelned, ahol nem találsz telefonszámot, email-es elérhetőséget)

Mindezeken túl, mielőtt bárhonnan rendelsz, érdemes megkérdezni barátaid, ismerőseid, rokonaid, van-e bárkinek tapasztalata az adott webáruházzal kapcsolatban és ha igen, milyen.

2.       Légy körültekintő, ha külföldről vásárolsz!

Az utóbbi években egyre népszerűbbé válnak a külföldi webáruházak (EU-s és EU-n kívüliek egyaránt). A kedvező árakhoz azonban nem árt hozzászámítani (különösen nagyobb értékű termékek esetében), hogy gyakran nem kapod meg azokat a szolgáltatásokat, amit egy Magyaroszágon bejegyzett cég által üzemeltetett webáruháznak kötelessége biztosítani. Ide tartozik a magyar nyelvű leírás, játékszabály, de a szavatossági és jótállási igényeket is sokkal egyszerűbben tudod itthon intézni.

3.       Olvasd el a termékleírást!

Vásárlói visszajelzésekből tudjuk, sokan úgy teszik be a kosárba a termékeket, hogy még azt sem nézik meg, raktáron van-e vagy sem. Azt ajánljuk, mindig figyelmesen olvasd el a termékleírást, és ne csak egy fénykép, illetve a termék ára alapján dönts. Egyrészt győződj meg róla, hogy tényleg ezt a terméket (több méret vagy változat esetén biztosan ezt a változatot) keresed-e. Olvasd el, kinek ajánlják (játék esetében az életkori ajánlót különösen érdemes figyelembe venni). Játékok esetében fontos azt is megtudnod, milyen anyagokból készül, megfelel-e a biztonsági előírásoknak, mekkorák a méretei, kell-e a használatához elem vagy bármi más külön beszerzendő kellék.

Ha nálunk nézelődsz és kérdésed van, nyugodtan keress minket elérhetőségeinken és kérdezz bátran!!!

4.       Óvakodj a hamisítványoktól, klón termékektől!

A legnépszerűbb játékok velejárója, hogy pillanatok alatt hamisítványok és klóntermékek tucatjai jelennek meg a piacon. Természetesen, ahogy egy márkás ruhadarabhoz vagy bútorhoz is lehet hasonlót kapni olcsóbban, úgy játékok és ajándékötletek esetén sincs ez másként. Az eredeti termék és az eredeti márka azonban általában messze felülmúlja a hamisítványokat, utánzatokat, vagy jóval többet kapsz velük a pénzedért. Ezért mindenképpen győződj meg róla, hogy a csomagoláson látható termék neve és márkája pontosan megegyezik azzal, amit keresel, a termékvideóban is ugyanazt a terméket és emblémát látod, mint a képen, illetve a termék tudása a leírás alapján pontosan megegyezik azzal, amit az eredeti tud.

Ha elbizonytalanodsz, nézd meg az eredeti termék gyártói oldalát vagy keress rá annak hivatalos magyarországi forgalmazójára. CURIOCITY webáruházban általunk forgalmazott márkák esetében mindig biztos lehetsz, hogy CSAKIS AZ EREDETIT kapod meg tőlünk! Ezért ha Learning Resources, Thinking Gifts, Brainy Band, Crayon Rocks, Djeco, Thinkfun, Smart Games vagy Buki márkát keresel, nálunk a legjobb helyen jársz.

5.       Óvatosan vásárolj gyűjtő oldalakról

Sokan vásárolnak ún. gyűjtőoldalakról, ahol valójában nem a saját választékból (vagy nem csak abból) rendelnek, hanem egy vállalkozó partnertől, aki a webáruházi felületen kínálja termékeit jutalékért cserébe. Ilyenkor hiába találsz meg látszólag mindent egy helyen, könnyen lehet, hogy rendelésed 3-4 vagy még több webáruházból érkezik hozzád. Ez egyrészt költségekben és szállítási határidőkben is jelentős különbségeket jelenthet (azaz többszörösét fizetheted ki a szállítási díjnak, vagy az ünnepek közeledtével könnyedén belefuthatsz, hogy a rendelésed valamely része mégsem érkezik meg időben hozzád). Másrészt, könnyen lehet, hogy ugyanazt a terméket kedvezőbb áron kapod meg akár ugyanannál a webáruháznál is közvetlenül.

Ezért mindig érdemes utánanézni, hogy a gyűjtőoldalakon megjelenő termékek milyen forrásból származnak, hol és milyen feltételekkel tudnád még beszerezni.

6.       Alaposan nézd meg a szállítási, átvételi lehetőségeket, díjakat, határidőket

A legtöbb webáruházban számos szállítási lehetőség közül is választhatsz, illetve, mint ahogy CURIOCITY esetében, személyesen is átveheted rendelésed. A termékoldalakon általában az adott termékhez tartozó legkedvezőbb díjú szállítási lehetőséget és a lehető legrövidebb határidőt jelenítik meg. Ha azonban több terméket is vásárolsz (nagyobb értékben), akkor a szállítási díj ennél lényegesen olcsóbb, vagy akár ingyenes is lehet. Nagyon fontos, hogy a webáruházak csak a raktáron lévő készleteiket tudják azonnal szállítani, a rendelhető termékeknél érdemes megnézni, mikorra várható a termék beérkezése. Ha bármilyen kérdésed, speciális igényed van a szállítással kapcsolatban (pl. adott időpontra kéred a kiszállítást), azt mindenképpen jelezd a webáruház számára.

Bármilyen szállítási módot válassz, fontos, hogy rendelésed át is tudd venni akár házhozszállítás, akár csomagpont esetén. Az át nem vett csomagért ugyanis a webáruházaknak ugyanúgy ki kell fizetni a szállítási díjat, amit a webáruház akár követelhet is rajtad (a csomag át nem vétele nem azonos az elállási jog gyakorlásával).

7.       Nézd meg és ha tudod, próbáld ki

Bár minden webáruház arra törekszik, hogy termékeit a lehető legjobban megmutassa az internet adta lehetőségek közepette, különösen nagy értékű termékek esetén célszerű, ha személyesen is megnézheted, pontosan mit kapsz pénzedért. Egyáltalán nem mindegy, hogy a tetszetős csomagolás valójában mit takar. CURIOCITY Bemutatótermében személyesen is megnézheted webáruházi kínálatunkat, a saját importálású termékeket pedig ki is próbálhatod.

8.       Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Ha már tudod, mit szeretnél, megvannak a kedvenc játékok, ajándékok, ne tétovázz, hanem rendeld meg minél előbb. Évtizedes webáruházi tapasztalatunk  azt mutatja, hogy a legnépszerűbb játékok az ünnepek előtti hetekre már elfogynak az üzletek polcairól, és sokszor az ünnepekig már nem is érkezik belőlük utánpótlás.

9.       Ne tévesszenek meg a hihetetlennek tűnő akciók és egyéb webáruházi trükkök!

Régi mondás: ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is igaz. Többszörösen így van ez az irreális mértéket öltő akciók esetén. Amikor egy webáruház 30-50-70%-kal kínálja termékeit, egy kérdésnek mindenképp fel kell merülnie benned: vajon miért árulja bárki féláron azt, amit sokan keresnek? A válasz általában az, hogy azért árulják fél áron, mert senki sem keresi (pl. kifutó termék, vagy létezik belőle újabb, jobb változat), vagy ami még rosszabb: valójában nem is kínálják kedvezménnyel. Hiába csábító is az áthúzott árhoz képest megadott nagy mértékű kedvezmény, ha olyan magas árból adják, amit soha senki sem fizetett a termékért. Ennek a gyakorlatnak most némileg gátat szab, hogy a webáruházak az árengedmény mértékét az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árához viszonyítva kötelesek megállapítani, de a nem Magyarországra bejegyzett cégek által működtetett webáruházakra ezek a szabályok nem vonatkoznak (illetve igen, de ők nem törődnek vele).

Hasonlóan megtévesztő lehet a Magyarországon már szintén tiltott gyakorlat, amikor a webáruházban számlálókkal jelzik, hogy az adott percben hányan vásárolták meg az éppen nézegetett terméket.

10.   Ne a karácsonyfa alatt bontsd ki!

A karácsonyi ajándékot rendszerint a karácsonyfa alatt bontja ki az ünnepelt. De ez nem jelenti azt, hogy internetes rendelésedet az ünnep napján kell megnézned, vagy nem tehetnél néhány hasznos óvintézkedést, hogy az ünnepeltnek valóban örömteli perceket szerezz.

Internetes rendelésed rögtön kézhezvétel után nézd meg. Győződj meg róla, hogy azt kaptad-e, amit rendeltél, nem sérült-e esetleg a csomagolás, van-e bármi egyéb dolog (pl. elem, egyéb megvásárolandó kellék), amire szükség lehet a használathoz. Műszaki cikkek, nagy értékű és fontos ajándékok esetén pedig érdemes akár ki is próbálni (pl. működik-e a botmixer).

Ha nálunk szeretnéd begyűjteni a karácsonyi ajándékokat, nyugodt lehetsz között, mert közel tíz éve több ezer családnak szereztünk már örömteli karácsonyi ünnepeket játékainkkal és ajándékainkkal. Nézz körül, mi mindent ajánlunk idénre >>>!

Az oldal tetejére