Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

5.990 Ft
500 Ft azonnali kedvezmény regisztrációért
Ingyen szállítás 40.000 Ft-tól
5% Törzsvásárlói kedvezmény 60.000 Ft vásárlás felett

Megnéznéd? Kipróbálnád? Személyesen vennéd át? Látogass el bemutatótermünkbe!

CURIOCITY Bemutatóterem, átvevőpont Budafoki út 31.

(Kattints a képre, nézd meg a videót, mi mindennel várunk!)

Címünk: XI. Budafoki út 31. 

Nyitva tartás: H-P 10-18 óráig / 2024. június 7-én 14 óráig!

Quackage - Hápizsák társasjáték

Elérhetőség: Raktáron
Futárszolgálattal várhatóan ekkor kapod meg: 2024. június 19.
Szerezhető CC pontok: 120
Várható szállítási díj: 990 Ft

Utazni készültök? Ki tudja a legtöbb holmit bepakolni a bőröndjébe?

A Brainy Band legújabb társasjátéka a Quackage - Hápizsák szórakoztató társasjáték kisebb és nagyobb gyerekeknek, játékos kedvű felnőtteknek. A játékban a gyerekeknek különböző formájú tárgyakat kell kisebb nagyobb bőröndökbe pakolni miközben forgathatják, csereberélhetik azokat. Játék közben vizuális módon sajátítják el a térbeli problémamegoldást, különféle geometriai figurák forgatása révén. Többféle játékmódban játszható, így a gyerekek életkorától ill. a játékosok kedvétől függően játszható kooperatív és versengő módban is. Olvass tovább a részletekért!

5.990 Ft
Kedvenceim közé teszem

Ismerkedj meg vele közelebbről!

Hogyan lehet játszani a Quackage - Hápizsák társasjátékot?

A Hápizsák játékban különféle formájú bőröndkártyák és beléjük illeszthető tárgykártyák találhatók. A játékot háromféleképpen is játszhatjátok: „Agytorna”, „Utazzunk együtt!” és „Mindent a helyére!”. Az első két változat kooperatív játék, nincs benne időkorlát, így a gyerekek minden lépésüket végiggondolhatják, ahogyan a játéknak nem egy nyertese van, hanem mindenki nyer, ha a feladatot közösen sikerül megoldani.

A tárgyakat mindhárom játékváltozatban az alábbi szabályok szerint lehet a bőröndbe pakolni.

  • A tárgyakat bármely körben áthelyezheted egyik bőröndből a másikba és átfordíthatod egyik oldalukról a másikra;
  • A tárgyakat úgy kell a bőröndbe helyezni, hogy azok ne fedjék át egymást. Még a sarkuk se fedheti át egymást, és nem lóghat a bőrönd szélére;
  • A tárgyakat nem lehet a bőröndbe erőszakolni, és nem feszülhetnek egymásnak.

Agytorna (4+)

Ebben a játékban minden játékos megkapja a bőröndjeit és a hozzájuk tartozó tárgyakat. A bőröndök formája egyben nehézségi szintet is jelöl, így a játékosok életkora alapján könnyíthetünk, vagy nehezíthetünk a feladaton ezek választásával, illetve dönthetünk úgy, hogy 1, 2 vagy 3 bőröndöt kell a játékosoknak összepakolni. A játékosok feladata, hogy kitalálják, melyik tárgy, melyik bőröndbe való és hézagmentesen  bepakolják őket.

Utazzunk együtt (4+)

Ebben a játékváltozatban minden bőrönd és tárgykártya, illetve a dobókocka és a bábu is játékba kerül. A játék célja, hogy a játékosok az összes tárgyat bepakolják a bőröndökbe. Ha sikerül, minden játékos nyer.

A játék kezdetén minden játékos 3 bőröndöt kap, a tárgy kártyák pedig az asztal közepén hármas kupacokban hevernek véletlenszerűen. A kiválogatott tárgykártyák száma a bőröndök számának háromszorosa, így a feladat biztosan megoldható. A játék elején a bábut az egyik tárgykupac fölé kell helyezni.

A játékosok egymás után következnek. A soron lévő játékos dob a kockával és a bábuval az óramutató járásának megfelelően annyit lép a tárgykártya kupacokon, amennyit mutat. Miután megállt, elveszi a bábu által jelölt kupacból az egyik tárgykártyát és az valamelyik bőröndjébe rakja, majd a soron következő játékos dobhat. A bábu egyik kupacról a másikra ugrik. Ha időközben az egyik kupac lefogyna, át kell ugrani a helyét, mintha ott se lenne.

Mindent a helyére! (6+)

Ebben a játékváltozatban is minden bőrönd és tárgykártya, illetve a dobókocka és a bábu is játékba kerül. A játék célja, hogy a lehető legtöbb tárgyat pakold a bőröndjeidbe. Amelyik játékosnak sikerül, az nyer.

A játék kezdetén, véletlenszerűen dől el, melyik játékosnak melyik 3 bőröndbe kell majd pakolnia. Ehhez a bőröndöket kör alakba kell elhelyezni, majd az egymás után következő játékosok a dobókocka segítségével léptetik rajtuk a bábut. Minden játékos elveszi azt a bőröndöt, ahol a bábu megáll, mindaddig, amíg mindenki elé három bőrönd kerül. 

A tárgykártyákat kör alakban az asztal közepére helyezzük négyes kupacokban véletlenszerűen. A játékosok egymás  után dobnak a kockával, majd annyiadik kupacra lépnek, amennyit a kocka mutat. A soron lévő játékos elveszi az egyik tárgykártyát a kupacból, majd a bőröndjébe teszi.

A játékosok egymás után következnek. A soron lévő játékos dob a kockával és a bábuval az óramutató járásának megfelelően annyit lép a tárgykártya kupacokon, amennyit mutat. Miután megállt, elveszi a bábu által jelölt kupacból az egyik tárgykártyát és az valamelyik bőröndjébe rakja, majd a soron következő játékos dobhat. A bábu egyik kupacról a másikra ugrik. Ha időközben az egyik kupac lefogyna, át kell ugrani a helyét, mintha ott se lenne. A játékot az 5-ös és 6-os dobás teszi még izgalmasabbá. 5-ös dobás esetén a játékos kicserélheti bármely tárgykártyáját a bőröndjéből egy másikra abból a kupacból, ahová érkezett. 6-os dobás esetén pedig bármely tárgykártyát elveheti a kupacból és bal szomszédjának adhatja, aki köteles felhasználni.

A játékosok egymás után gyűjtik be a holmikat a bőröndjeikbe mindaddig, amíg meg nem telnek. Minden játékosnak addig kell elhelyezni a tárgykártyákat, amíg újra sorra nem kerül. Aki addigra sem találja meg a kártya helyét, kiesik a játékból. Miután minden játékos befejezte a játékot (senki se tud tárgykártyát rakni a bőröndjébe), a játékosok összeszámolják a tárgykártyákat és a legtöbbet begyűjtő játékos nyer. 

Kik játszhatják a Quackage - Hápizsák társasjátékot?

A Hápizsák társasjátékot már 4 éves kortól lehet játszani, de a különböző nehezítések, illetve a versengő változat 6 évesnél idősebb (negyedikes és felső tagozatos) gyerekek, illetve felnőttek számára is remek szórakozást ígér.

Milyen készségeket fejleszt a Quackage - Hápizsák társasjáték?

A Hápizsák kártyajáték azon túl, hogy remek szórakozás minden korosztály számára, kiváló segítséget nyújt az általános iskolai, alapszintű matematikai ismeretek elsajátításához.

  • A gyerekek játék közben vizuális módon sajátítják el a térbeli problémamegoldást, különféle geometriai figurák forgatása révén;
  • A játék segít rutint szerezni a geometriai alakzatok fejben történő forgatására, tükrözésére, ami elengedhetetlen a későbbi matematika tanuláshoz;
  • Mindeközben a gyerekek fejlesztik finommotorikus készségüket, ami pedig többek között a kézírásnál jelent segítséget.
  • mennyiségek összehasonlítása
  • matematikai relációk felismerése és rutinszerű használata
  • összetett matematikai feltételrendszerek elvégzésének gyakorlása
  • alapozás az algebrai egyenletek megértéséhez

Mindemellett a HurriCount Mathitude remekül fejleszti a gyors gondolkodási készséget, a koncentráló készséget és a reakcióidőt.

Legyen mindenki számára élmény a tanulás!

A The Brainy Band egyedülálló társasjáték család, melyek mindegyike az orosz fejlesztő pszichológus, Szergej Parkhomenko találmánya. Szergej, aki korábban vállalatok számára tartott fejlesztő tréningeket, saját gyermeke iskolába menetelekor kezdett olyan készségfejlesztő módszerek kidolgozásába, melyekkel a tanulás és a különböző készségek rutinszerű elsajátítása szórakoztató élménnyé válik, kötelező és kényszerű feladatok sorozata helyett.

Valamennyi The Brainy Band játék olyan újszerű megközelítést kínál a matematikai ismeretek elsajátítása és újabban az angol tanulás terén, amellyel képességeitől függetlenül minden gyerek sikereket érhet el. Az ügyesebbek pedig csúcsra járathatják tudásukat, új készségekkel és rutinnal vérteződhetnek fel.

Nézd meg a The Brainy Band többi játékát CURIOCITY-ben! >>>

Termékinformációk

Gyártó: Sergey Parhomenko Vállalat, Oroszország

Forgalmazó: Europában forgalmazza a The Brainy Band OÜ., Észtország. Magyarországon forgalmazza a CURIOCITY Kft.

Származási hely: Észtország

négyszögletű kártyák 

Az oldal tetejére