Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

18.990 Ft
500 Ft azonnali kedvezmény regisztrációért
Ingyen szállítás 40.000 Ft-tól
5% Törzsvásárlói kedvezmény 60.000 Ft vásárlás felett

Megnéznéd? Kipróbálnád? Személyesen vennéd át? Látogass el bemutatótermünkbe!

CURIOCITY Bemutatóterem, átvevőpont Budafoki út 31.

(Kattints a képre, nézd meg a videót, mi mindennel várunk!)

Címünk: XI. Budafoki út 31. 

Nyitva tartás: H-P 10-18 óráig

Vortex társasjáték

Elérhetőség: Átmenetileg nem rendelhető
Szerezhető CC pontok: 380
Várható szállítási díj: 990 Ft

Elsodor az ár? Elnyel az örvény? Kerekedj felül az elemeken!  

Forgasd a tornyokat, és juttasd elsőként célba korongjaidat a legmegfelelőbb stratégia megválasztásával! Fedezd fel a Vortexet egy igazi többdimenzós társasjátékot.

Görgess lejjebb, olvasd el a részleteket és nézd meg a bemutató videókat!

18.990 Ft
Kedvenceim közé teszem

Nézd meg az alábbi videót!

Ismerkedj meg vele közelebbről!

A Vortex, az egyik legkülönlegesebb társasjáték, amivel valaha találkoztál. Családoddal és barátaiddal egyaránt játszhatod. Ismerd meg az ellenállhatatlan társasjátékot és engedd, hogy magával ragadjon az örvény!

Milyen játékokat lehet játszani a Vortex-szel?

Átkelés

A Vortex alapjátéka az Átkelés, amelynek célja, hogy elsőként juttasd az összes háromszög alakú átkelő korongodat az ellentétes oldalra.

Az átkelő korongokat a táblán található forgatható tornyok segítségével mozgathatod az általad kívánt irányba, de legfeljebb mindig csak 4 pozícióval. Cselezd ki ellenfeleidet, de légy óvatos! Minden játékosnak megvan a maga stratégiája, ezért minden taktikai érzékedre szükséged lesz, hogy elérd a célodat.

Helyezd a színes, háromszög alakú átkelő korongokat a kiinduló torony köré, vagy a kiinduló vonalba, és jelöld meg a célt egy vagy két azonos színű gombbal!

Az első játékos egy, a második kettő, a harmadik pedig három pozíciót forgathat. Ettől kezdve minden játékos, minden egyes körben legfeljebb négy pozíciót forgathat. A játékosok az óramutató járásának megfelelő irányban követik egymást. A tornyokat bármelyik irányba forgathatod és átkelő korongjaidat tetszőleges kombinációban mozgathatod. Forgathatsz egy tornyot négy pozícióval, vagy négy tornyot egy-egy pozícióval, és így tovább, akár az óramutató járásával megegyező, akár azzal ellentétes irányban.

A tornyokat csak akkor forgathatod, ha nem vagy kisebbség pozícióban színes átkelő korongjaiddal az adott torony körül valamely ellenfeleddel szemben. Az a játékos nyer, aki elsőként juttatja az összes átkelő korongját a céltoronyba vagy a célvonalba.

Nehezített átkelés


Ha szeretnéd fokozni az izgalmakat, és komolyabb taktikai kihívás elé szeretnéd állítani magad és játékos társaidat, vond be a színes gombokat is a játékba, amely nem várt fordulatokat hoz a játszma során.

Az alapjátékhoz képest a színes gombokkal elfoglalhatsz egy szabad tornyot, vagy megkaparinthatod azt valamelyik ellenfeledtől. A gombokat az egyik átkelő korongról a másikra mozgathatod bármelyik oldalról, feltéve, hogy a két átkelő korongod egymás szomszédjában található.

A tornyokat csak akkor forgathatod, ha nem vagy kisebbségi pozícióban színes átkelő korongjaiddal az adott torony körül valamely ellenfeleddel szemben. Csak akkor foglalhatsz el egy tornyot, ha van odaforgatható gombod valamelyik színes átkelő korongodon, és többségi pozícióba kerülsz az adott torony körül. Amikor ellenfeledtől foglalsz el egy tornyot, az elfoglalt tornyon található gombot egy általad választott másik toronyra helyezheted. Arra is van lehetőség, hogy egy korábban elfoglalt toronyról újra valamelyik általad választott átkelő korongra helyezd a gombot. Ez azonban igénybe veszi az adott körben lehetséges összes (négy) lépésedet.

A játékot itt is az nyeri, aki elsőként juttatja az összes átkelő korongját a céltoronyba vagy a célvonalba.

Macska-egér

A macska-egér játékot a fiatalabb játékosok is játszhatják a dinamikus Vortex táblán, de minden korosztály számára szórakoztató. Gondoltál már arra,milyen lehet macskának vagy egérnek lenni? 

Te vagy az egér? Akkor juss el mihamarabb a szürke gombok mögött rejlő kamrába. Egérként annyit futkározhatsz, amennyit csak akarsz, amíg nem találkozol macskával. Te vagy a macska? Akkor a te feladatod, hogy megállítsd az egeret, mielőtt még a kamrába jutna. A szerencse, hogy nem vagy egyedül. Egyszerre négy macskával a táblán igazán egyszerű elfogni az egeret. Azonban minden egyes körben, minden tornyot csak egy pozícióval forgathatsz körbe. Ha egy egér négy macskát győz, hívhatsz segítségül egy ötödiket (újabb színes átkelő korongot vonhatsz be a játékba).

Helyezd a korongokat a képen látható módon a Vortex táblára. Az egér annyi pozíciót mozog, amennyit akar. A köre akkor ér véget, ha bármelyik torony elforgatásával egy macskát is elmozdít. Az egér csak egy pozícióval forgathatja el a macskát. Ha egy torony körül több macska is található, az egérnek másik utat kell keresnie.

A macskák minden tornyot csak egy pozícióval forgathatnak el. Az egér utolsó forgatását nem lehet visszaforgatni.

A játéknak akkor lesz vége, ha az egér eljut a kamrába, vagy a macskák körbekerítik.

Passziánsz

A Vortex dinamikus táblája nem csak kettőtől hat játékosnak nyújt taktikai kihívást, hanem a Passziánsz révén egyetlen játékost is komoly feladat elé állít.

Ebben a játékban mind a hét színt felhasználjuk. A játék célja egyszerű: gyűjtsd egybe az azonos színű átkelő korongokat a saját tornyuk köré. Persze ez korántsem olyan egyszerű, mint elsőre hinnéd.

Helyezd a táblára a színes átkelő korongokat véletlenszerűen, majd jelöld ki céltornyaikat úgy, hogy mindegyik színből egy-egy gombot az általad kiválasztott toronyra teszel. Gyűjts a színes átkelő korongokat a saját tornya köré amilyen gyorsan, vagy amilyen kevés forgatásból csak tudod. De ha úgy tetszik, egyszerűen csak rendezd a tornyok köré őket.

Mitől olyan izgalmas és megunhatatlan játék a Vortex?

A minden részében mozgatható táblának és a folyton újrarajzolódó felállásnak köszönhetően minden egyes játék egyedi, megismételhetetlen, akár a sakktáblán, itt is, szinte végtelen számú kombináció áll elő.

Ráadásul az ellenfeleiddel együtt ti magatok dönthetitek el, hol lesz a kiindulópont és a végcél. Ha ketten, hárman játszotok, mindenki játszhat két színnel is. Ha pedig négyen vagytok, játszhattok csak akár két színnel is. Rengeteg lehetőség!

Kik játszhatják a Vortex társasjátékot?

Az alapjátékot (Átkelés és Nehezített Átkelés) 2-től 6 személy játszhatja, már 7-8 éves kortól, de nagyobbaknak és felnőtteknek is komoly kihívásokat tartogat.

Fiatalabb játékosoknak (akár 6 éves kortól) a Macska-Egér játék ajánlott. Ha pedig egyedül szeretnél játszani, a Passziánsz a rád váró kihívás.

Termékinformációk

 A játék dobozában a következőket találod:

• 1 tábla
• 1 használati utasítás magyar nyelven
• 19 fehér torony
• 49 fehér átkelő korong
• 49 színes átkelő korong (7 színben)
• 49 színes gomb (7 színben)

Gyártó: Tactrics B.V. (Hollandia) Importálja és Magyarországon forgalmazza a CURIOCITY Kft.

Az oldal tetejére