Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat itt olvashatsz »

8.790 Ft
500 Ft azonnali kedvezmény regisztrációért
Ingyen szállítás 40.000 Ft-tól
5% Törzsvásárlói kedvezmény 60.000 Ft vásárlás felett

Megnéznéd? Kipróbálnád? Személyesen vennéd át? Látogass el bemutatótermünkbe!

CURIOCITY Bemutatóterem, átvevőpont Budafoki út 31.

(Kattints a képre, nézd meg a videót, mi mindennel várunk!)

Címünk: XI. Budafoki út 31. 

Nyitva tartás: H-P 10-18 óráig

Numberblocks társasjáték - Race to Pattern Palace

Elérhetőség: Raktáron
Futárszolgálattal várhatóan ekkor kapod meg: 2024. május 27.
Szerezhető CC pontok: 176
Várható szállítási díj: 1.190 Ft

Társasjátékoznál a Numberblockokkal?

Csatlakozz be a Numberblockokhoz egy színes, problémamegoldó kaland erejéig a Numberblocks Race to Pattern Palace társasjátékkal. A nagy sikerű Numberblocks tévésorozat "Pattern Palace" epizódja által ihletett játékban a játékosok felváltva hoznak létre mintákat, hogy megnyissák a Pattern Palace-hoz vezető utat. Az elsőként célba érő játékos nyer!

A játékosok a palotához vezető kanyargós úton navigálnak, miközben gyakorolják a minta- és színfelismerést, a számolást és még finommotoros készségeiket is fejleszthetik útközben.

Ajánlott 3 éves kortól, 2–4 játékos számára.

8.790 Ft
Kedvenceim közé teszem

Ismerkedj meg vele közelebbről!

Mitől olyan szórakoztató társasjáték a Numberblocks pattern Palace?

A játék első ránézésre egyszerű dobokockás, lépegetős játéknak tűnik, ám sokkal több annál. Egyrészt a hagyományos dobókockával ellentétben nem számokat, hanem színeket kell dobni, másrészt a táblán elágazások találhatók, amelyek csak akkor lehet keresztüljutni, ha a játékosok megoldják a véletlenszerűen kapott mintaalkotási és minta felismerési feladatot (pl. folytatni kell a piros-piros-sárga-piros-piros ... sorozatot). A mintákat hídcsempéket jelképező kis műanyag lapocskákkal kell a készlet részét képező hidakba építeni, mely alá az éppen húzott mintakártya kerül. Vajon sikerül kitalálni, milyen színű lapocska vagy lapocskák a hiányoznak? Ha igen, áthaladhatsz a hídon. Nem kell aggódnod, a mintakártyák különböző nehézségűek, így kiválogathatjátok a gyerekek életkorán és képességeiknek legmegfeleleőbbeket, amelyek kihívást jelentenek de sikerélményt is biztosítanak.

Az egyes mezőkbe írt számok plusz lépeseket jelentenek a rájuk lépő játékosnak, így könnyen beelőzhetik társaikat. Ha pedig egy játékos hatost dob, húzhat egy varázskártyát, melyen trükkös feladatok valamelyikét kell megoldania, mellyel lépéselőnyhöz vagy extra dobáshoz juthat, de az is lehet, hogy kimarad egy dobásból, vagy vissza kell lépnie néhány mezőt.

A játékot az nyeri, aki elsőként jut a célba, azaz a Pattern Palace-ba (Minta Palotába).  

Miért fontos a mintázatok felismerése a matematika tanulásához?

 1. Fejleszti az alapvető számolási készségeket: A mintázatok felismerése segít a gyerekeknek az alapvető matematikai készségek kialakításában, például az összeadásban, kivonásban, szorzásban és osztásban. Az ismétlődések és szabályszerűségek felfedezése és megtanulása segítséget nyújt a számolási feladatokban.
 2. Fejleszti a kritikus gondolkodást: A mintázatok felimserése az absztrakt gondolkodás alapját jelenti. A gyerekeknek meg kell érteniük azokat a szabályszerűségeket és azokat a számok között fennálló kapcsolatokat, amelyek mentén a mintázatok épülnek. Ez ösztönzi a kritikus gondolkodást és a problémamegoldó képességeket.
 3. Segít az algoritmusok és számítási módszerek megtanulásában: A matematikában használt algoritmusok gyakran épülnek ismétlődő mintázatokra. A számítások hatékonyabbá válnak, ha a tanulók felismerik ezeket a mintázatokat és alkalmazzák azokat a problémák megoldásában.
 4. Fejleszti a logikai készségeket: A mintázatok felismerése és folytatása logikus gondolkodást feltételez. A diákoknak meg kell érteniük az ok-okozati kapcsolatokat és az összefüggéseket a különféle matematikai mintázatokban.
 5. A haladóbb matematikai területek megértését is segíti: A mintázatfelismerés a geometria, az algebra és a számelmélet tanulásának egyaránt alapját képezi. Ezek a területek további matematikai fogalmakat és képességeket igényelnek, amelyeknek elsajátítását a mintázatok felismerése nagyban elősegíti.
 6. Fejleszti a vizuális készségeket: A mintázatok gyakran vizuális formában jelennek meg. Ahhoz, hogy a gyermekek felfedezzék ezeket, vizuális készslgekre van szükségük. Ebben a Numberblocks társasjátékban a gyerekek vizuális formában találkoznak a mintázatokkal, így a mintafelismeréssel együtt vizuális készségeiket is fejleszthetik.

Mit tartalmaz a Pattern Palace társasjáték készlet?

 • 1 Játéktábla
 • 4 Numberblocks bábu talppal
 • 1 Kockadobó
 • 4 db híd
 • 25 hídcsempe
 • 40 Mintakártya (2 szinben és nehézségi fokban, mindkettőben 20-20 kártyával)
 • 16 Varázskártya

Gyártó: Learning Resources (EK). Magyarországon forgalmazza a CURIOCITY Kft. 

Az oldal tetejére