Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

5.890 Ft
500 Ft azonnali kedvezmény regisztrációért
Csomagpontra szállítás csak 890 Ft 15.000 Ft felett
5% Törzsvásárlói kedvezmény 50.000 Ft vásárlás felett

Megnéznéd? Kipróbálnád? Személyesen vennéd át? Látogass el bemutatótermünkbe!

CURIOCITY Bemutatóterem, átvevőpont Budafoki út 31.

(Kattints a képre, nézd meg a videót, mi mindennel várunk!)

Címünk: XI. Budafoki út 31. 

Nyitva tartás: H-P 10-18 óráig

Splittissimo - Tört a fejed! társasjáték

Elérhetőség: Raktáron
Futárszolgálattal várhatóan ekkor kapod meg: 2022. május 19.
Szerezhető CC pontok: 118
Várható szállítási díj: 1.190 Ft

Izgalmas és eredeti társasjátékra éhezel?

Kóstolj bele a törtekbe a világ legzamatosabb kártyajátékával, a Splittissimo-val, legyen számodra is gyerekjáték a törtekkel való számolás!

Egy vadonatúj pizzériában, a Splittissimo-ban bármilyen méretben rendelhetsz pizza szeleteket! A vevők a lehető legkedvezőbb áron próbálhatják ki az ízletesebbnél ízletesebb pizzákat, ám a pizza futárokat próbára teszi, hogy villámgyorsan ki tudják választaniuk a megfelelő méretű szeleteket, a megrendelt feltétekkel. Nem elég az ízesítéseket tudniuk, profin kell számolniuk a törtekkel is!

Nem csak társasjátékként, hanem egyedül is játszható. Olvass tovább a részletekért!

5.890 Ft
Kedvenceim közé teszem

Youtube videók

Ismerkedj meg vele közelebbről!

Hogyan lehet játszani a Splittissimo társasjátékot?

A Splittissimot háromféleképpen is lehet játszani attól függően, hogy milyen életkorú és milyen tudásszintű gyerekek játsszák. Nincs játszótársad? Semmi gond, a Splittissimot egyedül is tudod játszani. Töltsd le az ehhez való külön játékszabályt innen >>>!

A dobozban kétféle kártya található:

  • kerek pizzakártyák
  • négyszögletű megrendelés kártyák

Egyszerű játék

HurriCount számhurrikán

Ebben a változatban csak a kerek pizza kártyák játszanak.

A játékosok felcsapnak négy lapot középre és négy-négy lapot maguk elé.

A játék célja, a lehető legtöbb pizzát összegyűjteni úgy, hogy az éppen soron lévő játékos saját lapjait a középen található, velük egyenértékű lapokkal párosítja. A sorra kerülő játékos egy körön belül több alkalommal is párosíthatja saját kártyáit ill. a középen lévő lapokat. Bármilyen kombinációban párosíthatja a lapokat (pl. egyetlen saját kártyát két-három kártyával középről, két kártyát középről egyetlen saját kártyával stb.), amíg a saját kártyákon látható pizzák mennyisége megegyezik a középről elvett kártyákon található mennyiséggel (a pizza feltétek ennél a változatnál nem számítanak). Egy az egyben azonban nem cserélhetők a lapok!

A játéknak akkor van vége, ha már egyetlen játékos sem tud párosítani és az utolsó lap is elfogyott a pakliból. A nyertes az lesz, aki a legtöbb pizzát gyűjtötte be párosításai során.

Részletes játékszabály >>>

Alapjáték

Ebben a játékban már mindkét típusú kártya játszik, a játék célja pedig annyi pizza rendelést teljesíteni, amennyit csak lehetséges.

Minden játékos 4-4 megrendelés kártyát kap, a kör alakú pizzakártyák pedig felfelé fordítva, három egyenlő pakliban az asztal közepére kerülnek.

A négyszögletes kártyákon egy tört és valamilyen feltét látható. A soron lévő játékosnak meg kell találnia a négyszögletes megrendelés kártyán szereplő méretű és feltétű pizzát. Ha sikerült megtalálni a hozzáillő kártyát, a játékos elveszi a pizzát, és a megrendelés kártyával együtt maga elé gyűjti. Egy megrendelés kártyát két vagy három pizzára is lehet cserélni, ahogy több megrendelés kártyát is be lehet cserélni egyetlen pizzára. Egyazon körben a soron lévő játékos addig veheti el a pizzákat, amíg párosítani tudja őket.

A lila hátterű speciális kártyák további lehetőségeket rejtenek! Az „egyedi megrendelés” kártyákkal a soron lévő játékos az összes olyan felfordított pizzát begyűjtheti, amelyen a kártyán látható feltétek találhatóak. A „lemondott rendelés” kártya kijátszása esetén pedig a soron következő játékos kimarad az adott körből.

A játéknak akkor van vége, ha már egyik játékos sem tud rendelést teljesíteni vagy az összes megrendelés kártya elfogyott. A nyertes az lesz, aki a legtöbb pizza rendelést teljesítette a begyűjtött kártyák alapján.

Nehezített pálya

Ez a játék hasonló az alapjátékhoz, de további szabályokkal egészül ki, melyektől a játék pörgősebb és izgalmasabb lesz.

1. A megrendelések kombinálhatók – több megrendelés kártya több pizzával is teljesíthető.

2. Az «Egyedi megrendelés» kártya bármikor felhasználható, függetlenül attól, hogy melyik játékos van éppen soron, illetve befejezte-e a saját körét. Ha a középen lévő pizzák megfelelnek az “egyedi megrendelésnek”, a kártya felhasználható.

Az a játékos, aki az «Egyedi megrendelés» kártyát kijátssza, átveszi a párosítás lehetőségét is, azaz rögtön ő következik, és annyi rendelést teljesíthet, amennyit csak tud. Ha befejezte, a sorban utána következő játékos folytatja (azaz a kör nem annál a játékosnál folytatódik, akit megszakított az «Egyedi megrendelés» kártya).

3. A játék végén a játékosok kezében maradt megrendelés kártyák («nem teljesített rendelések») büntető kártyaként számítanak. A végeredmény kiszámításához a játékosok által gyűjtött pizzákból ki kell vonni a nem teljesített rendeléseket. A speciális kártyák «egyedi rendelés» ill. «lemondott rendelés» egész pizzának számítanak.

Mitől olyan izgalmas kártyajáték a Splittissimo?

A kártyák folyamatos cserélődésének és a pizzaszeletek változatos elrendezésének köszönhetően minden körben újabb és újabb kihívások várnak a játékosokra, akiknek fejben el kell szakadniuk a tizes számrendszertől. Nem elég csak felfedezni a lehetséges párosításokat, azokat a kombinációkat kell megtalálni, amellyel a legnagyobb méretű pizza gyűjthető be. Lehet, hogy 5 kártya begyűjtése csak háromnegyed pizzát, míg 3 kártya kiválasztása akár két egész pizzát érhet.

Az akciókártyák révén pedig a szerencse és a gyorsaság növeli a játék izgalmát.

Kik játszhatják a Splittissimo társasjátékot?

Az egyszerű játékot azok a gyerekek is játszhatják, akik még nem ismerik a törtek fogalmát, ill. azok számtani megjelenítését, így már 6 éves kortól ajánljuk.

Az alapjáték 8 éves kortól, míg a nehezített pályát 10 éves kortól érdemes játszani, figyelembe véve természetesen a játékosok matematikai jártasságát és képességeit.

A kártyákon látható pontszámok révén három különböző nehézségi szinten lehet bármelyik játékváltozatot játszani. Ezért javasoljuk, hogy először a legkönnyebb játékkal kezdjetek, majd az egyes szintekben rutint szerezve emeljétek a tétet és nehezítsétek a feladatokat! 

Milyen készségeket fejleszt a Splittissimo társasjáték?

A Splittissimo kártyajáték nem csak remek szórakozás minden korosztály számára, de kiváló segítséget nyújt az általános iskolai matematika első komoly kihívásához, a törtek ismeretének elsajátításához és a törtek gyakorlati alkalmazásához.

  • arányossági összefüggések felfedezése és mennyiségek összehasonlítása
  • közönséges törtek felírása és a törtek egyszerűsítése
  • a törtekkel való műveletek – összeadás, közös nevezőre hozás - vizuális megértése

Mindemellett a Splittissimo remekül fejleszti a gyors gondolkodási és kombinációs készséget, a koncentrálást, a rendszerezést, illetve a "nehezített pálya" esetén a reakcióidőt.

Legyen mindenki számára élmény a tanulás!

A The Brainy Band egyedülálló társasjáték család, melyek mindegyike az orosz fejlesztő pszichológus, Szergej Parkhomenko találmánya. Szergej, aki korábban vállalatok számára tartott fejlesztő tréningeket, saját gyermeke iskolába menetelekor kezdett olyan készségfejlesztő módszerek kidolgozásába, melyekkel a tanulás és a különböző készségek rutinszerű elsajátítása szórakoztató élménnyé válik, kötelező és kényszerű feladatok sorozata helyett.

Valamennyi The Brainy Band játék olyan újszerű megközelítést kínál a matematikai ismeretek elsajátítása és újabban az angol tanulás terén, amellyel képességeitől függetlenül minden gyerek sikereket érhet el. Az ügyesebbek pedig csúcsra járathatják tudásukat, új készségekkel és rutinnal vérteződhetnek fel.

Nézd meg a The Brainy Band többi játékát CURIOCITY-ben! >>>

Termékinformációk

Gyártó: Sergey Parhomenko Vállalat, Oroszország

Forgalmazó: Europában forgalmazza a The Brainy Band OÜ., Észtország. Magyarországon forgalmazza a CURIOCITY Kft.

Származási hely: Észtország

négyszögletű kártyák 

Az oldal tetejére