Az oldal megtekintésével elfogadod a cookie-k használatát. További tudnivalókat  itt olvashatsz »

Webáruház Menü
Itt jársz most: > >

Hogyan lehetsz igazi programozó?

CURIOCITY
2018. 08. 07. 16:50:02
Hogyan lehetsz igazi programozó?

Programozni szeretne gyermeked? Arról álmodozik, hogy ő lesz a jövő Elon Musk-ja? Mielőtt méregdrága robotokra és tanfolyamokra költenél, alapozzatok a Brainy Band fantasztikus új társasjátékával, az Algoracing-gel akár már óvodás, kisiskolás korban! Nem kell ismerned a programnyelveket, és számítástechnikai gurunak se kell lenned, te is nyugodtan játszhatsz vele.

Mi a programozás lényege valójában?

A sikeres programozás titka, legyen szó játékprogramról, mobil alkalmazásról vagy éppen weboldalról, nem a parancsok, utasítások és szintaxisok megtanulásában rejlik. Sokkal inkább a programozó gondolkodásában, aki képes egy adott feladatot és az annak megoldásához vezető utat logikusan végiggondolni és parancssorok, algoritmusok formájában megfogalmazni. Ahhoz, hogy egy porszívó robot ki tudja kerülni az asztallábat, a programozónak elsősorban azt kell kigondolnia, milyen egymást követő utasításokkal lehet kikerülni az asztallábat. Azaz negyed fordulattal annyit kell jobbra vagy balra mozdulnia, hogy elférjen az asztalláb mellett, majd újabb negyed fordulat az ellenkező irányba, előre haladni annyit, hogy túljusson az asztallábon, és így tovább.

Ha fejben összerakta ezt az parancssort és meghatározta, honnan és hogyan gyűjthetők be a különböző számításokhoz szükséges információk (úm. milyen távol van, milyen széles az asztalláb, és milyen széles a robot maga), ennek lefordítása adott programnyelvre (legyen az Scratch, vagy C), amelyen a robot is ért, már tulajdonképpen rutinfeladat. 

Az Algoracing a programozói gondolkodást tanítja meg gyermekednek

Az Algoracing - Algoritmus futam társasjátékban különböző parancssorok létrehozásával kell irányítaniuk az űrszondájukat, és minél több életmintát begyűjteni egy viszontagságos terepen, majd azokat a laboratóriumba szállítani.  A játékhoz nincs szükség valódi robotokra,  és számítógépre se, pusztán a gondolkodásukra hagyatkozva kell a parancssorokat létrehozni, és végrehajtani is nekik kell az űrszondát mozgatva a táblán. A társasjáték valódi 3 dimenziós térben zajlik, amelyet a játékosok maguk alakítanak ki, így minden egyes játék során újabb és újabb kihívásokkal szembesülhetnek. A parancsok értelmezéséhez nincs szükség programozói ismeretekre, annál inkább strukturált és logikus gondolkodásra, az űrszondákat ugyanis a megfelelő irányokat, mozgásokat jelképező kártyák lerakásával lehet irányítani.

Nézd meg az alábbi videót, melyben élőben is megmutatjuk, hogyan lehet játszani!

Mitől olyan különleges az Algoracing?

Az Algoracing társasjátékot, a Brainy Band többi játékához hasonlóan az orosz fejlesztő pszichológus, Sergei Parkhomenko találta ki kifejezetten azzal a céllal, hogy már kisgyermek korban segítse a jövő programozó generációját az alapok, a gondolkodásmód elsajátításában. A gyerekek élvezetes és izgalmas játék közben, az egyre nehezebb kihívások révén maguktól sajátítják el a parancsokban és utasításokban történő gondolkodást, így amikor majd konkrét programnyelven íródott feladatokat kell végrehajtaniuk, már csak egyszerűen be kell helyettesíteniük a megfelelő utasításokat és szintaxisokat az általuk végiggondolt parancssorban.

A játék kétféle nehézségi fokot és több mint száz variációt kínál a pálya kialakítására, így a játék sosem válik unalmassá.

Kinek ajánljuk az Algoracing társasjátékot?

6 éves kortól mindenkinek, aki szereti próbára tenni gondolkodását. Különösen ajánljuk azoknak, akiket érdekel a programozás, a robotika és szeretik a logikai, stratégiai játékokat. Az Algoracing emellett kiváló segítség a térorientáció fejlesztésében is, így ha úgy látod, gyermekednek kihívást jelent az előre-hátra-jobbra-balra-fel-le irányok megkülönböztetése és megfelelő alkalmazása, úgy szintén ajánljuk.

 
Az Algoracing számos készséget fejleszt. Számodra melyik a legfontosabb ezek közül?
logikus gondolkodás
térorientáció (irányok felismerése és alkalmazása)
stratégiai gondolkodás, előrelátás
koncentráció
odafigyelés
türelem
 
 
 
 
 
 
Created with Survey Maker